Kontakt:

Du bokar tid enklast via webbokningen där du kopierar denhär länken och klistrar in i ett nytt fönster: https://boka.antwork.se/299

Har du frågor så skickar du ett mejl till:

Lena@uppsalarehabfysioterapi.se

Vill du bara lämna ett meddelande så ringer du följande tfnnr:

0722-782849

Eller via kontaktformuläret lite längre ned på sidan.

 

Välkommen!

 

 

Snabba tider!

Välkommen till Uppsala Rehab & Fysioterapi!

Jag heter Lena Lundqvist som driver Uppsala Rehab & Fysioterapi. Jag arbetar som legitimerad sjukgymnast med ortopedisk inriktning, på uppdrag av region Uppsala, är medlem i Fysioterapeuterna ( professions – och fackförbund för Sveriges fysioterapeuter) med bred kompetens och lång klinisk erfarenhet. Jag har specialistexamen inom MDT McKenzie, OMT, akupunktur, idrottsmedicin och träning. Uppsala Rehab & Fysioterapi är ansluten till region Uppsala (Fd. Uppsala landsting) vilket innebär att du betalar 260 kronor och den summan räknas in i ditt frikortsbelopp. Har du redan frikort så är besöket kostnadsfritt. Är du över 85 år eller under 20 år så är besöket kostnadsfritt. Du kan kontakta mig utan läkarremiss.

Återbud lämnas senast 24 timmar innan bokat besök för att slippa bli debiterad en avgift på 400 kr fr.o.m 1/1-21. Lämnas återbud senare så behöver du uppvisa läkarintyg/covidtest för att slippa avgiften.

 

Frikort gäller!

Leg.sjukgymnast Lena Lundqvist

Öppettider:

Sedvanliga kontorstider med vissa undantag. 

Inriktning:

Besvär från rörelse- och stödjeorganen - muskler, nerver, leder.  Jag arbetar ffa med McKenziemetoden som diagnosticeringsmetod och behandlar utifrån vem du är och dina behov, så evidensbaserat som möjligt.  Målet är att få fram en diagnos och tillsammans med dig återställa din funktion så optimalt som möjligt.

Exempel på besvärsområden jag arbetar med:

Symtom från rörelseapparaten som ryggskott, nackspärr, diskbråck, rehab efter protesoperation och övriga led/lednära operationer, artros, funktionell träning/rehab, impingment, hälsporre, musarm, muskelskador. Yrsel där du fått diagnosen kristallsjuka/BPPV och behöver hjälp med manövrar eller om du upplever kvarstående symtom trots att du själv utfört rekommenderad manöver.

Jag har möjlighet att förskriva fysisk aktivitet på recept. I Uppsala får du rabatt hos Actic samt hos Puls&Träning.

Jag använder också manuell samt el-akupunktur när det behövs.

 

Rehabilitering

Lite om mig:

Jag har arbetat kliniskt i 27 år via Stockholms landsting och sen årsskiftet 2017/18 centralt i Fålhagen, Uppsala. Förutom den kliniska biten har jag uppdaterat mig regelbundet via olika utbildningar, godkända av socialstyrelsen.

Akupunktur är en vetenskapligt beprövad metod för att lindra smärta inom en mängd olika tillstånd.

Intressanta länkar:

http://www.mckenzieinstitute.org/se

https://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Behandlingar/Akupunktur/?ar=True

Mitt instagramkonto där du får tips på förebyggande träning och nyttiga övningar i stort: uppsalarehabfysioterapi

 

 

Aktuellt:

Är du 55+ och skulle vilja prova sittande Mediyoga då du av olika skäl har svårt att komma upp o ned från golvet? Jag avser att starta en liten grupp om max 6 personer och vi träffas under 8 tillfällen under hösten. Är du intresserad är du välkommen att boka tid för ett initialt samtal o ev undersökning. Välkommen!

UPPDATERING 30 MARS 2021MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET OCH SJUKDOMEN COVID-19.

Jag håller kliniken öppen som vanligt och följer Landstingets riktlinjer för vårdmottagningar samt myndigheters direktiv. Jag följer noggranna hygienkrav. Jag ber dig som har det minsta tecken på infektion/förkylning att inte komma till mig under sjukdomsperioden. När du är helt frisk kontakta åter din sjukgymnast/fysioterapeut för tidsbokning. Har du frågor om pågående rehabilitering, kontakta din sjukgymnast/fysioterapeut. Tack för att du hjälper oss att minska smittspridningen i samhället. Jag uppdaterar hemsidan vid eventuella förändringar. Använd gärna munskydd under ditt besök.

 

Du kan nu boka tid via webben, hittar du ingen lämplig tid så ring mig istället så löser vi det. Följ länken så kommer du till webtidbokningen:

https://boka.antwork.se/299/1/0/1

 

 

Recension:

 

Yulia Andersen; Duktig sjukgymnast Lena som verkligen vet vad hon gör. Inte så ofta man får riktig bra hjälp men där kan man räkna med att man får bra råd och bra övningar. /styrkelyftare

Namn*
E-postadress*
Meddelande*

Hitta hit: